Overdækket terrasse contra ikke overdækket

By:

Står du og overvejer at bygge en ny terrasse bør du overveje om den også bør være helt eller delvis overdækket. Ved at begge en terrasse med overdække får du flere muligheder for også at bruge den. Det er muligt at søge ind over overdækket, når det regner eller solen bager for meget. Du kan grille og have gæster om sommeren, uanset om vejret er til det. Et overdække giver også beskyttelse, hvis det blæser eller på kølige sommernætter og det er derfor muligt også at sidde ude til sendt om sommeren. Det er muligt at finde råd og vejledning samt inspiration på https://www.kun-terrasser.dk/overdaekket-traeterrasse.

Valg af materiale

Uanset om du vælger at hele terrassen eller kun en del skal være overdækket er der flere muligheder for materiale valg. Du kan vælge at bygge et fast tag f.eks. af glas eller plastisk eller du kan vælge en mere fleksibel løsning med en markise eller en sejldug, der kan tages af og på alt afhængig af vejret. Det er også vigtigt at kigge på, hvor det overdækkede stykke skal være. Det er vigtigt at overdækket ikke skygger for solen og får husets værelser til at blive mørke. Det vil en fleksibel løsning ikke gøre. 

Hvor skal den overdækket terrasse placeres

Har dit hus eller sommerhus allerede en terrasse, kan det være en ide at lave en overdækket terrasse eller lounge et andet sted i haven. Herved udnytter du maximalt de forskellige muligheder for sol og skygge, som der er i haven. Husk at vælge ud fra hvad der passer til huset. En terrasse kan hurtig komme til at overskygge huset og få helheden til at virke forkert. En stor og bred træterrasse til et lille smalt hus passer f.eks. ikke sammen og her vel terrassen stjæle billedet frem for at bidrage til helheden.