Når man erfaringsudveksler fra misbrugscenter til misbrugscenter

By:

Tænk sig, hvis hver enkelt institution eller instans beholdt deres viden for sig selv og ikke havde lyst til at dele deres positive og negative erfaringer med andre, så man kunne tage ved lære af dem!

Nogle steder er der arrangementer, hvor man skal udveksler erfaringer på godt og ondt, fordi det er et krav fra kommunal side eller lignende, når man er i det offentlige.

Men andre gange holder man kortene tæt ind til kroppen, fordi man ikke vil ud med den brugbare viden, man ligger inde med.

Nogle gange er det selvfølgelig forståeligt, hvis der er tale om en forretning, som for eksempel har opfundet et produkt, der kan være til gavn for mange, men hvor man gerne vil have monopol på det produkt for at få virksomheden til at vokse.

Men andre gange kan der jo være tale om, at man høster noget erfaring eller når frem til nogle konklusioner i private og/eller offentlige institutioner, hvor man tænker, at den viden kunne være brugbar for andre.

På den måde slipper de andre for selv at skulle gøre deres egne erfaringer, og vidensdelingen gør, at man hurtigere kan komme videre og skabe for eksempel en bedre behandling.

Et eksempel kunne være, at man tager et behandlingscenter som https://behandlingscenter-stien.dk , som bliver klogere på nogle områder med, hvordan man behandler dette eller hint, og så fremfor at gemme på den vide, så giver de det videre til andre.

Deres fremmeste opgave er jo at gøre, at misbrugere kommer i bedring, og selvom de gerne vil kunne få stedet til at løbe rundt, så vil de jo også gerne have, at folk over en bred kam får det bedre.

Så hvis de for eksempel giver deres viden videre til andre, så kan de få noget igen, og på den måde optimerer man den behandling over hele landet.

Posted in: Misbrugscenter