Festmusik kan man ikke sætte i én kategori

By:

Måske har du sådan en playliste på din streaming-konto, hvor der er anført, at her er sammensat festmusik for dig, men når du så afspiller det, så er det ikke festmusik i den forstand, som du opfatter det.

Den slags har jo noget med alder, kultur, samfund og minder at gøre, hvad man betegner som festmusik, selvom det da er klart, at lounge-musik nok ikke er skrevet med tanke på at du på et dansegulv, men hvis der er beat og tempo i det, er det så ikke lige meget, om det er techno, hip-hop eller dødsmetal?

Nogle vil nok mene, at hvis man ikke kan synge med på det eller holde en rytme til det, så er det ikke danse- og festmusik, men dette handler jo igen om, hvad der for en definerer, hvad der er festmusik.

En god DJ’s opgave er jo blandt andet at se stemningen på det sted, vedkommende skal sørge for musikken, om man skal spille noget populært, og man skal have noget at synge med på; er det tid til kinddans, eller skal man bryde selskabet op?

Der vil altid være nogle, der vil ønske et nummer, men det falder ikke altid lige i god nok smag hos flertallet af gæsterne, hvorfor den slags bliver valgt fra.

Så kan man heldigvis selv sammensætte ens festmusik-liste, til hvis man skal høre noget festligt musik derhjemme, som man ved, man selv kan lide.

Men det kan jo også være i forbindelse med, at man vil holde en fest for nogle, som man ved, at man deler musiksmag med.

Så kan man sætte noget på, som det samlede gennemsnit af folk måske ikke finder festligt, men det vigtigste er jo, at forsamlingen her kan lide musikken.

Skal du hen og have lejet festmusik, så kan du gå herhen at gøre det: http://festmusikeren.dk 

Posted in: festmusik