Få undersøgt din kloak af en kloakmester

By:

Som hus- eller sommerhusejer er det dit ansvar at vedligeholde kloakken frem til skel. Derefter er det kommunens opgave. Hvis du er i tvivl om kloakken er i orden, om der er et hul, rotter eller om kloakken er stoppet skal du kontakte en kloakmester og få ham til at foretage en TV inspektion af kloakken. Du vil ofte kunne lugte det, hvis der er noget galt. Der vil lufte af kloak som ikke er nogle behagelig lugt. Bor du i området omkring Silkeborg kan du med fordel finde en kloakmester i Silkeborg, der kan undersøge din kloak.

En TV-inspektion af kloakken

Har du kontaktet en kloakmester for at få tjekket din kloak sender han et TV kamera ned i kloakken og undersøger den. Lav en aftale om at han kontakter dig før han evt. foretager en reparation, så du ikke bliver overrasket over regningen. Hvis kloakken er stoppet vil han spule den ren, så den igen fungere optimalt. Især i disse dage, hvor der kan komme så meget vand på kort tid, er det vigtigt at kloakken er klar til at tage imod ellers vil vandet finde andre veje, hvilke f.eks. kan være din kælder eller loft. 

Hvis du ikke er en del af kloaksystemet?

Vores kloaksystem som de fleste tager for givet har ikke mere end 150 år på bagen og det betyder at ikke alle er blevet tilsluttet kloaksystemet. Hvis du bor afsidigt i et område, hvor der ikke er mange andre huse, er der stor sandsynlighed for at du ikke er tilsluttet. Så er der en stor sandsynlighed for at du en tank som du skal have tømt, når den er fuld. Det hører også ind under nogle af de opgaver en kloakmester udfører. Du må ikke selv foretage kloakarbejde. Det skal være en autoriseret kloakmester.

Posted in: kloakmester