Få dit smukke trægulv igen efter vandskade med en gulvafhøvling i Trige

By:

Når et trægulv tager alvorlig skade – for eksempel i form af dybe revner, buler og andre ujævnheder som følge af fugt i træværket – kan gulvets fremtid synes ganske udsigtsløs. Et trægulv, som er ujævnt og uensartet i overfladen, måske endda præget af grimme, dybtgående misfarvninger eller deciderede niveau forskelle, er både svært at møblere, ubehageligt at betræde, og uskønt at beskue.

Men før du skrotter dit beskadigede trægulv, bør du overveje, om ikke det på en eller anden måde kan reddes – for eksempel med hjælp fra en dygtig, professionel gulvmand.

Hvad kan en faglært gulvmand gøre for mig?

Før man selv går i gang med projekt gulvafhøvling eller gulvafslibning, er det en rigtig god idé at få en gulvmand til at vurdere det specifikke trægulv. Som hovedregel vil et trægulv kunne holde til en gulvafhøvling, hvis det er tykt nok i træværket, og ellers sundt og intakt. Men hvis du ikke har nogen anelse om, hvor ofte det er blevet slebet før i tiden – eller om det før har modtaget en gulvafhøvling – kan du i princippet ikke vurdere, om det er stærkt og kraftigt nok til endnu en gulvafhøvling. Dette vil en dygtig fagmand kunne fastslå – og han vil samtidig kunne vurdere, præcist hvor meget der skal fjernes af gulvets overflade, førend denne bliver pæn og ensartet igen.

En anden grund til, at du bør overlade opgaven til en faglært håndværker, er, at en gulvafhøvling maskine er særdeles omstændelig at betjene. Forsøger du dig selv med udførelse af en gulvafhøvling, risikerer du at tilføre gulvet yderligere skade – og så er det ikke sikkert, at gulvet tåler en ny afhøvling, hvilket betyder, at du enten skal skrotte gulvet, eller leve med buler, skrammer og misfarvninger.

Hvis du således er på udkig efter en dygtig og kompetent fagmand, som kan hjælpe dig med en gulvafhøvling, kan du finde ham på https://gkservice.dk/gulvafhoevling-trige/