At få en ultralydundersøgelse

By:

De fleste kender til at man får tilbudt en ultralydundersøgelse som gravid. Her bliver man tilbudt at få ens barns køn at kende og ofte finder man også ud af, om der er mere end et barn. Alt efter hvor gammel moderen er, vil man blive tilbudt flere for at sikre, at der ikke er noget i vejen med barnet. Men en ultralydsundersøgelse kan bruges til mange andre ting end til gravide. Det er en god og ufarlig måde at undersøge områder med blødt væv. Det kan ikke bruges til at undersøge f.eks. hjernen, da den er omkranset af knogler. Man kan evt. få foretaget en undersøgelse her https://www.noerrevold.dk/

At få foretaget en ultralydsundersøgelse

Det er ufarligt at få foretaget en ultralydsundersøgelse og tager ofte kun et par minutter. Det gør ikke ondt, men det kan være lidt ubehageligt at få presset maskinen ned i det bløde væv. Efter en undersøgelse kan man tage tilbage på arbejde eller hjem. Er du gravid kan livmoderen godt trække sig sammen, men det er helt ufarligt. 

Da det er nemt og hurtigt at få foretaget en ultralydsundersøgelse, er det et oplagt sted at starte en undersøgelse. Det vil give en god indikation til, om der skal foretages yderligere undersøgelser. Det er dog ikke en undersøgelse, der kan stå alene. F.eks. hvis der er mistanke om kræft, men det kan fortælle hvilke områder, der skal undersøges mere grundigt. Alt afhængig af område der skal undersøges, skal du møde fastende og med fyldt blære.

Efter en undersøgelse

Efter du har fået foretaget en ultralydundersøgelse, bør du kontakte din læge og aftale en tid for at få konklusionerne på undersøgelsen. Klinikken sender med det samme resultatet til din læge, men det er en god ide selv at følge op og sikre dig, at der ikke er sket en menneskelig fejl.